Twoje kobiece tematy
Czy dawać dziecku słodycze, chipsy?
Jak prawidłowo powinno odżywiać się nasze dzieckoModerator: Milusia
Czy dawać dziecku słodycze, chipsy?
przez aneta10 » 13 Mar 2010, 16:10
Czy dajecie swoim dzieciom te niezbyt zdrowe przysmaki? Słodycze niestety bardzo niszczą zęby. Sama od małego jadłam bardzo dużo słodyczy. Nikt tego nie pilnował. Zawsze na jakieś święta, czy to urodziny, czy gwiazdkę, dostawałam pełno słodyczy. Dziś mam bardzo słabe zęby. Miałam dość zaawansowaną próchnicę. Nie wiem czemu rodzice są tak bezmyślni i dają swoim dzieciom te trucizny. Ja jak będę mieć dziecko to mu nie będą kupować słodyczy, no chyba, że naprawdę bardzo rzadko. Sama na sobie sprawdziłam jak to wszystko jednak bardzo niszczy zęby. Jeśli chodzi o chipsy, to wiadomo, że też są one bardzo szkodliwe. A jakie Wy macie zdanie na ten temat?
"Jeśli sprawisz, że ludzie pomyślą, iż są myślący, to cię pokochają; ale jeśli naprawdę zmusisz ich do myślenia, znienawidzą cię." Harlan Ellison

-

aneta10 - Posty: 34
- Miejscowość: Łódź
Re: Czy dawać dziecku słodycze, chipsy?
przez mamamika » 23 Lip 2010, 15:59
Osobiście lubie chipsy
ale córce nie daje - zresztą za mała jest - Matylda ma dopiero 12 miesięcy. Na razie daje jej chrupki kukurydziane (najlepiej bez konserwantów i z otrębami) albo małe krążki chrupków ryżowe - hippa, bobovity albo milutkie - chociaż te ostatnie trudno dostać w sklepie.

- mamamika
Re: Czy dawać dziecku słodycze, chipsy?
przez syrena » 30 Sie 2010, 19:25
Ja uważam, że chpsy i słodycze powinny zniknąć z naszych jadłospisów, a przynajmniej unikajmy podawania ich naszym dzieciom. Barwniki, dodatki, konserwanty, cukier, sól nie sprzyja to zdrowiu człowieka, a co dopiero podawać to dzieciom
Jest wiele produktów i smaków które zastapią te sztuczne wynalazki naszych czasów, które pobudzają nasze kubki smakowe powodując, że właściwie wcale nie ma się smaku.
Zdrowa dieta dziecka polecam tę stronę.
Jest wiele produktów i smaków które zastapią te sztuczne wynalazki naszych czasów, które pobudzają nasze kubki smakowe powodując, że właściwie wcale nie ma się smaku.
Zdrowa dieta dziecka polecam tę stronę.

- syrena
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości