Twoje kobiece tematy

Szacunek w związku

Jak stworzyć związek, co robić w trudnych chwilach ? Nasze uczucia i ich uczucia. Co zrobić żeby lepiej zrozumieć partnera.

Moderator: Milusia

Szacunek w związku

Postprzez aneta10 » 13 Mar 2010, 16:25

Z tego co zauważyłam to bardzo mało kobiet ma do siebie szacunek w związku... kobiety już niestety nie szanują się tak jak kiedyś. A szacunek to jest najważniejsza rzecz jaką może mieć człowiek. Jeśli kobieta sama o siebie nie zadba, sama siebie nie uszanuje, to tym bardziej żaden mężczyzna tego nie zrobi. Dlatego dla mnie najważniejszą rzeczą w związku, nie tylko damsko-męskim, ale nawet takim przyjacielskim, jest po prostu szacunek do własnej osoby. Czy zgadzacie się ze mną ?
"Jeśli sprawisz, że ludzie pomyślą, iż są myślący, to cię pokochają; ale jeśli naprawdę zmusisz ich do myślenia, znienawidzą cię." Harlan Ellison
Początkująca
Awatar użytkownika
aneta10

Miejscowość: Łódź

Re: Szacunek w związku

Postprzez katka » 14 Mar 2010, 17:42

aneta10 a co masz na myśli twiedząć, że bardzo dużo kobiet się nie szanuje w związkach :?:
Początkująca
katka

Re: Szacunek w związku

Postprzez ewa » 16 Mar 2010, 09:49

Myślę, że jej chodzi o to, że kobiety są teraz bardzo rozpasane moralnie... dają swoim mężczyznom wszystko na tacy. Ale nie mam tu na myśli oczywiście małżeństwa, bo to co innego ;) Teraz pełno tzw. wolnych związków, bez zobowiązań, kobiety w takich związkach nie mają już kompletnie żadnego szacunku do swojego ciała, pewnie o to chodziło Anecie, o to zepsucie moralne kobiet i przyzwalanie facetom na wszystko.
Początkująca
ewa

Wróć do Uczucia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości