Twoje kobiece tematy
Szacunek w związku
Jak stworzyć związek, co robić w trudnych chwilach ? Nasze uczucia i ich uczucia. Co zrobić żeby lepiej zrozumieć partnera.Moderator: Milusia
Szacunek w związku
przez aneta10 » 13 Mar 2010, 16:25
Z tego co zauważyłam to bardzo mało kobiet ma do siebie szacunek w związku... kobiety już niestety nie szanują się tak jak kiedyś. A szacunek to jest najważniejsza rzecz jaką może mieć człowiek. Jeśli kobieta sama o siebie nie zadba, sama siebie nie uszanuje, to tym bardziej żaden mężczyzna tego nie zrobi. Dlatego dla mnie najważniejszą rzeczą w związku, nie tylko damsko-męskim, ale nawet takim przyjacielskim, jest po prostu szacunek do własnej osoby. Czy zgadzacie się ze mną ?
"Jeśli sprawisz, że ludzie pomyślą, iż są myślący, to cię pokochają; ale jeśli naprawdę zmusisz ich do myślenia, znienawidzą cię." Harlan Ellison

-

aneta10 - Posty: 34
- Miejscowość: Łódź
Re: Szacunek w związku
przez katka » 14 Mar 2010, 17:42
aneta10 a co masz na myśli twiedząć, że bardzo dużo kobiet się nie szanuje w związkach 

- katka
Re: Szacunek w związku
przez ewa » 16 Mar 2010, 09:49
Myślę, że jej chodzi o to, że kobiety są teraz bardzo rozpasane moralnie... dają swoim mężczyznom wszystko na tacy. Ale nie mam tu na myśli oczywiście małżeństwa, bo to co innego
Teraz pełno tzw. wolnych związków, bez zobowiązań, kobiety w takich związkach nie mają już kompletnie żadnego szacunku do swojego ciała, pewnie o to chodziło Anecie, o to zepsucie moralne kobiet i przyzwalanie facetom na wszystko.

- ewa
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości